Professor Désire Collen ontwikkelde een bloedklonteroplosser en investeerde de royalty's in ThromboGenics. Binnen enkele jaren moet dat nog betere geneesmiddelen opleveren.

Ondertussen sloot ThromboGenics een licentieovereenkomst met Bharat Biotech, een sectorgenoot uit India voor de verdere ontwikkeling en de commercialisering van THR-100.

THR-100 is een geneesmiddel dat bloedklonters oplost, ter behandeling van hartinfarcten en andere vaatziekten. Het is een veel goedkoper alternatief voor het middel tPA, dat in het Westen nu de standaardtherapie is.

Vandaar dat ThromboGenics deze samenwerking aangaat in India met het oog op de latere commercialisering in vooral ontwikkelingslanden.

Het zal nog enkele jaren duren voor het middel op de markt komt en het zou goed zijn voor enkele miljoenen royalty's per jaar. De studies in fase 2 bewezen dat THR-100 even werkzaam is als tPA, maar veel minder kost.

De topman van ThromboGenics, Désiré Collen, ontwikkelde begin jaren tachtig zelf tPA, de (duurdere) stof om proppen in de bloedbaan of bloedvaten op te lossen en trombose te bestrijden.

Het grote biotechbedrijf Genentech nam er een licentie op en verkocht ondertussen al voor miljarden dollar aan tPA-geneesmiddelen. Dat leverde Désiré Bollen alles samen 144 miljoen dollar aan royalty's op.

Bollen besloot in 1998 om de geldstroom aan te wenden voor de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen en zo werd ThromboGenics geboren.

Sindsdien lopen de betalingen van Genentech via ThromboGenics en liep de teller op tot 51 miljoen dollar.

Die regelmatige inkomstenstroom liep in april dit jaar echter af. Vandaar de beursgang in juli dit jaar, want het echte grote potentieel zit in middelen die pas in 2010 of 2011 op de markt kunnen komen. Het gaat vooral om microplasmine, een klonteroplosser die ThromboGenics ontwikkelt voor oogafwijkingen en cardiovasculaire aandoeningen. Onder meer voor hersentrombose heeft microplasmine een enorm potentieel, want patiënten kunnen er nog 9 tot 12 uur na het optreden van de aandoening mee behandeld worden tegen slechts 3 uur met de huidige middelen. Daardoor wordt nu slechts een kleine minderheid behandeld.

ThromboGenics werd in juli tijdens de correctie naar de beurs gebracht en dat zorgde voor een erg aantrekkelijke introductieprijs. Ondertussen won de koers al zowat 80%.

Toch heeft het aandeel volgens Alain Deneef van Inside Beleggen nog potentieel. Het beleggingsblad nam ThromboGenics in portefeuille tegen 6,06 en Deneef viseert nu al een koersdoel van 10 euro.