-  Telefonica
-  VerisignTelefonica

Fortis Bank geeft een koopadvies voor Telefonica (15,26 euro), dat zijn participatie in China Netcom wil verdubbelen tot 10%. De groep houdt zich wel op de vlakte over de timing van deze operatie. China Netcom hengelt momenteel met broertjes China Mobile en China Telecom naar de drie umts-licenties die de overheid mogelijk nog voor het jaareinde zou toekennen. Er is de Chinezen veel aan gelegen een goed figuur te slaan op de Olympische Spelen van 2008 en een goed uitgebouwde structuur voor snel mobiel internet hoort daar sowieso bij. Telefonica heeft al een mooie kapitaalmeerwaarde van 480 miljoen euro op zijn Chinese investering en daar kan ongetwijfeld nog wat bijkomen.

Verisign

Fortis Bank verlaagt het advies voor het internetbedrijf Verisign (22,55 dollar) van kopen naar houden. Verisign heeft betere vooruitzichten nu een moeilijke periode ten einde loopt, maar de koers anticipeerde hier reeds sterk op.

Verisign mag van de Amerikaanse overheid het verdere beheer verzorgen van de .com -internetadressen tot 2012. Verisign beheert sinds 1999 de .com -registraties, maar de onderhandelingen over een contractverlenging sleepten bijna een jaar aan. De nieuwe overeenkomst geeft Verisign een goede prijsonderhandelingspositie.