-  Algemeen

Algemeen

Het Gentse hof van beroep heeft de Belgische staat veroordeeld omdat die zijn facturen te laat betaalt. Het VBO richt op zijn website een meldpunt op voor door de overheid te laat betaalde facturen.

Het bruto binnenlands product (bbp) van België is in het derde kwartaal van 2006 met 3,1 procent gestegen ten opzichte van het overeenstemmende kwartaal vorig jaar.

Solvac , de moederholding van de farma- en chemiegroep Solvay , heeft bij zijn kapitaalverhoging 166,9 miljoen euro opgehaald.

De arbeiders van de afvalophaler Veolia Environmental Services staken voort. Daardoor is er in enkele Limburgse gemeenten geen afvalophaling.

Maandag wordt de exprestrein tussen Maastricht en Brussel in gebruik genomen. Met die trein duurt een rit tussen beide steden nog 80 minuten, in plaats van twee uur.

De speelgoedketen Bart Smit waarschuwt voor het gebruik van houten kralenspiralen. Bij de spiralen die zijn gekocht tussen 21 maart en 27 november kunnen kleine kralen loskomen die verstikking kunnen veroorzaken.

De Vlaming moet het jaarlijks gemiddeld 27 minuten zonder elektriciteit stellen na een stroomonderbreking . Een stroomonderbreking komt één keer om de twintig maanden voor.

De overheid richt het vastgoedfiliaal Fedimmo op, dat moet dienen om de privatisering van 62 overheidsgebouwen voor het einde van dit jaar rond te krijgen. De totale waarde van de portefeuille wordt geschat op 574 miljoen euro.

ING heeft de verwerking van bank- en verzekeringsdocumenten uitbesteed aan het Britse bedrijf Astron . Ongeveer 750 werknemers van ING in Nederland, België en Polen stappen over. Het contract heeft een waarde van 350 miljoen euro, gespreid over zeven jaar.

De oproep- en ontvangstcapaciteit van Proximus en Base is sinds woensdag in Namen en omgeving tot 70 procent beperkt. Er is een stroomonderbreking in de centrale die de netwerken beheert.