BRUSSEL - In tegenstelling tot in 2003 komt er dit jaar wel een Trein-Tram-Busdag en dat op zondag 19 september. Daarover heeft minister van Mobiliteit Renaat Landuyt (SP.A) een akkoord bereikt met de verschillende betrokken partners. Zowel de minister als de NMBS bevestigen het nieuws.

Veel details over de uitwerking van de TTB-dag zijn er nog niet, maar er bestaat alvast een onderling akkoord om de dag te organiseren. De Trein-Tram-Busdag is een initiatief waarbij het openbaar vervoer wordt gepromoot door op één dag voordelige tarieven aan te bieden. Vorig jaar ging de 21ste editie van het evenement niet door omdat de partners het naar verluidt niet eens raakten over het concept.

Een maand geleden opperde CD&V'er Dirk Claes dat de kans groot was dat er ook dit jaar geen TTB-dag zou komen, met name vanwege de te hoge vergoeding die de NMBS zou vragen. Volgens Landuyt is er nu ,,een financiële oplossing''. Ook de NMBS bevestigt dat er een akkoord is, maar geeft pas later details vrij.

De Bond van Trein-Tram-en Busgebruikers (BTTB) is in ieder geval opgelucht. ,,Wij zijn heel blij dat er opnieuw een klassieke TTB-dag komt", aldus Kees Smilde van de BTTB. ,,De Trein-Tram-Busdag is voor ons de ideale kapstok voor onze Week van Vervoering’ (16-22 september,nvdr). De TTB-dag is en blijft namelijk een formule met een grote naambekendheid'', aldus Smilde.