HASSELT - Het productiehuis Havana van Concentra Media heeft een exclusieve samenwerkingsovereenkomst afgesloten met Luk Alloo voor het maken van TV-programma's voor de nationale zenders en voor het ontwikkelen van formats voor digitale en interactieve televisie. Dat maakte gedelegeerd bestuurder Ernest Bujok van Havana bekend in een persmededeling.

Havana maakte tot voor kort enkel speciale formats voor de regionale televisie en wist zich volgens Bujok op tien jaar tijd te profileren als een marktleider op dit vlak. ,,Doordat Luk Alloo vanaf vandaag voluit gebruik kan maken van de ondersteunende diensten van Havana, zal hij zich in de toekomst nog beter kunnen toeleggen op het bedenken, maken en presenteren van televisieprogramma's'', zo luidt het in de mededeling. Havana beschikt over faciliteiten in Hasselt, Gent, Dendermonde en Brussel.

Bij Havana werken momenteel 28 mensen. Het productiehuis realiseerde vorig jaar nog een omzet van 2,5 miljoen euro. Het huis is in handen van Concentra Media, de uitgever van onder meer de kranten Het Belang van Limburg en De Gazet van Antwerpen. Concentra Media is daarnaast ook actief op de regionale audiovisuele markt met tv-zenders zoals TV-Limburg in Limburg, Kanaal 3 in Oost-Vlaanderen, de Antwerpse regionale zender ATV en recent ook radio Antwerpen 1.