ANTWERPEN - Bij gevechten tussen supporters van voetbalclub GBA en allochtonen zijn zondagavond verschillende gewonden gevallen. Eén relschopper werd gearresteerd.

Over de precieze aanleiding van de rellen bestaat nog onzekerheid. Om 19 uur brak in de Bosschaertstraat de eerste vechtpartij tussen GBA-supporters en allochtonen uit. Van de dertigtal personen die bij de vechtpartij betrokken waren, werden er vier afgevoerd naar het ziekenhuis. Een aantal anderen raakte lichtgewond maar moest niet naar het ziekenhuis.

Omstreeks 22.30 uur bleek dat een vijftigtal Noord-Afrikanen, gewapend met stokken en flessen, zich in het Kielpark aan het verzamelen was. Het bijstandsteam van de politie werd ingeschakeld om de gemoederen te bedaren. Om 23 uur gooiden onbekenden een molotovcocktail in café 'Stadion' in de nabijgelegen Atletenstraat. Er ontstond een brandje maar dat werd snel geblust. Niemand raakte gewond.

Om 23.30 uur ging het fout in de Bosschaertstraat en de Atletenstraat. Een aantal ruiten van geparkeerde personenwagens moest eraan geloven. Vier personen werden door de politie meegenomen voor verhoor, een vijfde werd ter beschikking gesteld van het parket. Rond 2 uur was het opnieuw rustig op het Kiel.