ANTWERPEN - Vlaams parlementslid Claudine De Schepper uit Zwijndrecht, die onlangs uit de VLD-fractie werd gezet omdat ze betrokken was bij het Comité tegen het Stemrecht voor Vreemdelingen, stapt over naar het Vlaams Blok. De Schepper zal voortaan deel uitmaken van de Vlaams Blok-fractie in het Vlaams Parlement.

De Schepper werd begin vorige maand ondervoorzitster van het Comité tegen het Stemrecht voor Vreemdelingen, een initiatief gedragen door het Vlaams Blok en het Liberaal Appel van Ward Beysen. De VLD zette haar om die reden onlangs uit de fractie. Sindsdien zetelde ze als onafhankelijke in het Vlaams Parlement, maar nu het gemeentelijk stemrecht voor migranten een feit is, stapt ze over naar het Vlaams Blok.

Volgens een mededeling van het Blok wil De Schepper een alternatief bieden voor de misnoegde VLD-kiezers. ,,Het zit me vooral dwars dat de mening van 80 procent van de Vlamingen inzake het stemrecht voor vreemdelingen, omwille van de oekazes van Elio Di Rupo en de PS, straal door de VLD genegeerd wordt'', zegt De Schepper in de mededeling. ,,De VLD is vooral een machtspartij geworden.''

Claudine De Schepper zal bij de komende verkiezingen voor het Vlaams Parlement één van de lijstduwersplaatsen op de Antwerpse lijst van het Vlaams Blok krijgen.