BRUSSEL - Prins Laurent heeft deze voormiddag op het gemeentehuis van Sint-Lambrechts-Woluwe de geboorte van zijn dochter Louise aangegeven. Een dertigtal nieuwsgierigen hadden de koude getrotseerd om de jonge vader te feliciteren.

De prins kwam om 10.55 uur aan. Hij haastte zich naar het gemeentehuis, waar burgemeester Georges Désir hem ontving. De geboorteakte werd voorgelezen in de raadszaal. Voor een haag van fotografen en cameramensen tekende de prins de akte.

Daarna volgden de drie getuigen: burggraaf Etienne Davignon, Jacques Donnez, UCL-professor en hoofd van de dienst gynaecologie in het Saint-Lucziekenhuis waar Louise geboren is, en ordonanskapitein Georges Vanlerberghe, adviseur van de prins.

Laurent vertelde aan de burgemeester dat zijn dochtertje het erg goed stelt, maar dat hij erg moe is omdat hij 's nachts moet opstaan om haar flesje te geven. Over de mogelijke peter wou Laurent nog altijd niets kwijt. ,,Geen commentaar'', zei hij. De prins veroorzaakte vlak na de geboorte van Louise opschudding door te verklaren dat de peter een moslim zou worden en de pers al vlug meldde dat het om een Iraanse prins ging.

Vooraleer een glas te drinken op de gezondheid van Louise, schonk de burgemeester prins Laurent de pen waarmee hij de akte ondertekend had en een zilveren beker met daarin de naam Louise gegraveerd.

Bij het verlaten van het gemeentehuis kreeg de jonge prinselijke vader applaus, cadeautjes en felicitaties van de omstaanders.

Het kindje van prins Laurent en prinses Claire is op 6 februari geboren in het universitaire Saint-Lucziekenhuis in Sint-Lambrechts-Woluwe. Ze is elfde in de lijn voor de troonopvolging.