BRUSSEL - Het Limburgs Provinciaal Comité van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft de derdeprovincialer FC Anadol gisteren met onmiddellijke ingang uit competitie genomen. De leiding van de Turkse migrantenploeg tekent beroep aan tegen de beslissing en verwijt de voetbalbond racisme.

De club uit de migrantenbuurt van Heusden-Zolder betaalt de tol voor de lange reeks van opstootjes de voorbije seizoenen. De afgelopen anderhalf jaar werden maar liefst vijf wedstrijden van FC Anadol vroegtijdig stopgezet. Triest hoogtepunt was de wedstrijd tegen Flandria Paal, die begin dit jaar uitdraaide op een regelrechte knokpartij. De scheidsrechter die de wedstrijd leidde zou bovendien privé zijn bedreigd.

Vier spelers van FC Anadol werden voor lange tijd geschorst, de seniores (eerste ploeg en reserven) worden met onmiddellijke ingang uit competitie genomen tot het einde van het seizoen en de resultaten van alle al gespeelde wedstrijden worden geannuleerd. Door die laatste maatregel degradeert FC Anadol naar vierde provinciale.

De clubleiding heeft al aangekondigd beroep te zullen aantekenen, maar dat werkt niet opschortend en dus wordt er voorlopig niet meer gespeeld.