Online muziekwinkel Apple verkocht in Europa al 800.000 nummers
BRUSSEL - Apple heeft in Duitsland, Groot-Brittannië en Frankrijk in een week tijd 800.000 muzieknummers verkocht via zijn online muziekwinkel iTunes. In Groot-Brittannië alleen al werden sinds vorige week dinsdag 450.000 nummers via de iTunes Music Store gedownload, meldt de Amerikaanse computergigant vandaag.

De iTunes Music Store heeft een catalogus van meer dan 700.000 muzieknummers in alle mogelijke genres. Een nummer kost 0,99 euro (inclusief BTW) en mag onbeperkt op cd worden gebrand. Voor een volledig album betaalt de consument 9,99 euro.

,,Met meer dan 800.000 verkochte muzieknummers in amper één week tijd is de iTunes Music Store meteen de meest succesvolle online muziekwinkel in Europa'', zei Apple-topman Steve Jobs vandaag. Nummers van onder meer The Pixies, Alicia Keys en Anastacia blijken tot nu toe het populairst.

Na de lancering in Duitsland, Groot-Brittannië en Frankrijk vorige week gaat de iTunes Music Store in oktober in de andere landen van de Europese Unie van start, dus ook in België. In ons land kunnen Mac- en PC-gebruikers hun muziek via iTunes al beheren en sorteren, playlists aanmaken en die beluisteren. Op het aankopen en downloaden van muziek is het nog enkele maanden wachten.