Sef Vergoossen trainer in Verenigde Arabische Emiraten
GENK - Sef Vergoossen, die de afgelopen drie seizoenen de Limburgse eersteklasser Genk trainde, liet aan zijn ex-club weten dat hij vanaf volgend seizoen aan het werk is bij Al Jazeera, in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE). Dat staat te lezen op de website van de club.

In juli begint de Nederlander met Al Jazeera aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen, dat in september van start gaat. Al Jazeera, de nummer drie van de vorige competitie in de VAE, speelt in de stad Abu Dhabi.

,,Ik ben een tweetal weken geleden de omgeving gaan verkennen'', aldus Vergoossen. ,,Ik neem een Nederlandse assistent-trainer mee en kom er bij een ploeg terecht die op basis van de eerste indrukken het niveau in de Belgische eerste klasse net zou aankunnen. In eigen land spelen ze meestal bij de eerste drie en hebben ze ambities om hoger te eindigen. Wat vooral opviel was de uitstekende infrastructuur, die voortvloeit uit het WK -21 dat enkele maanden geleden daar gehouden werd. Het is alleszins een totaal nieuwe uitdaging, waar ik lange tijd over nagedacht hebt'', legt de trainer uit.

Vergoossen bezorgde Genk in zijn eerste seizoen de landstitel. Vorig seizoen werd hij zesde. Begin april dit jaar besliste de Nederlander zelf op te stappen in het Fenix-stadion na tegenvallende resultaten.