Een kind van Gaston Geens' Flanders Technology wil de komende jaren Vlaanderen met een toekomstplan opnieuw aan de top krijgen.

Urbain Vandeurzen (50), die gisteren het voorzitterschap van de Vlaamse werkgevers Voka overnam, heeft als bijnaam: Mijnheer Innovatie.

Hij is voorzitter en ceo van LMS-International (Leuven Measurement Systems) uit Haasrode dat met z'n 700 medewerkers in 23 landen wereldleider is in de test- en simulatiesoftware die haast alle automobiel-, vliegtuig- en satellietproducenten gebruiken voor de uitwerking en de vormgeving van hun producten. 80 procent van de recente satellieten zijn de LMS-testbanken gepasseerd. LMS levert software voor veiligheids- en crashtests, helpt de geluidshinder beperken, en leert automobielproducenten ook hoe ze hun deuren moeten aanpassen opdat het sluiten ervan een vertrouwenwekkend geluid zou opleveren.

Van daaruit groeide een tweede activiteit: consultancy inzake innovatie, inzake voortdurend vernieuwen. Hoe ontwerpprocessen voortdurend verbeteren? Het resultaat is dat het ontwerpen van een nieuwe auto vandaag nog twee jaar duurt in plaats van vier.

LMS startte in het begin van de jaren tachtig. Urbain Vandeurzen, de eerste Leuvense ingenieur die zijn doctoraat behaalde op z'n 24, startte met enkele andere assistenten een spin-off bedrijf vanuit de activiteiten die ze voordien op de universiteit deden voor de autonijverheid. Het woord spin-off was toen in Leuven nog niet uitgevonden.

Ze waren gebeten door de microbe die de toenmalige Vlaamse minister-president Gaston Geens verspreidde: Flanders Technology en de DIRV-actie (Derde Industriële Revolutie in Vlaanderen).

Die mobiliseerde jonge Vlamingen voor de technologie, en overtuigde ondernemers om niet langer te doen wat tot dan ,,de Vlaamse industriële strategie'' was: afkijken wat anderen deden en het dan net iets beter of goedkoper doen. Vanaf dan brak de eigen research en de eigen productontwikkeling in de Vlaamse industrie door.

In de schoot van de werkgeversorganisatie VEV groeiden allerlei technologiegroepen waarin Vandeurzen snel zijn weg vond. Hij propageerde er wat hij in zijn bedrijf toepaste: dat vernieuwing niet eenmalig mocht zijn, maar een continu proces. Innovatie dus. Vrij snel mocht hij daarover een VEV-congres organiseren, en stootte hij door tot het ondervoorzitterschap van die organisatie. Hij werd ook actief in de Vlaamse Raad voor Wetenschapsbeleid, werd ondervoorzitter van de werkgeversorganisaties VBO en Agoria, en lid van het strategisch comité van de KU Leuven.

Hij was ook de voorzitter van de Commissie Accent op Talent van de Koning Boudewijnstichting; een project dat het technisch en het beroepsonderwijs uit het slop moest halen verbreedde hij tot een permanent innovatieplan voor het gehele onderwijs. De proeftuinen van minister Frank Vandenbroucke zijn er getuigen van.

(g.teg.)

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig