BRUSSEL (belga) - De Belgische zakenman Albert Frère is kandidaat om het champagnemerk Taittinger over te nemen. Dat zegt Frère zelf in een interview dat vrijdag verscheen in de Franse krant Le Figaro.

Taittinger is pas sinds vorige week in handen van het Amerikaanse vastgoedfonds Starwood Capital. Maar Starwood richt zijn aandacht helemaal op de hotelactiviteiten van de groep-Taittinger, zoals de keten Campanile , en wil het champagnemerk zelf opnieuw verkopen.

Albert Frère was via de NPM een van de grote aandeelhouders van Taittinger voor de groep werd verkocht aan Starwood. ,,We hebben onze participatie niet verkocht om dan opnieuw een belang te nemen in een of ander actief van de groep Taittinger, misschien met uitzondering van de champagne-activiteiten, indien de huidige eigenaar, Starwood, zijn intentie kenbaar maakt om er zich van te ontdoen'', aldus Frère in het interview.

En verder: ,,Ik stel hierbij onze kandidatuur van potentieel overnemer. Wij zouden er geen moeite mee hebben een prestigieuze tour de table te vormen waar de Taittingers die dit wensen aan deel zouden kunnen nemen, en waarom niet de familie Peugeot?'', besluit Frère.

De champagne zou ondergebracht kunnen worden bij de wijnpool van de Nationale Portefeuille Maatschappij (NPM), samen met Rieussec, L'Evangile en Cheval Blanc .