Het durfkapitaalfonds Permira staat dicht bij een akkoord om de Europese diepvriesactiviteiten van de Brits-Nederlandse groep Unilever over te nemen. Dat schreef The Sunday Times gisteren.

Permira zou 1 miljard pond (bijna 1,5 miljard euro) op tafel leggen voor de overname van de activiteiten. Die omvatten de merken Iglo en, in het Verenigd Koninkrijk, Captain Birds Eye.

Volgens de krant is Permira vrijdagavond exclusieve onderhandelingen begonnen over de overname met de zakenbank Goldman Sachs.

Noch Unilever, noch Permira wilden commentaar geven op het bericht.

Unilever zette in februari zijn Europese diepvriesactiviteiten in de etalage, nadat eerder ook andere voedingsgroepen hun diepvriesproducten al afstootten omdat er nog weinig groei in die markt zit. De moderne consument verkiest immers steeds meer verse en gekoelde voeding boven diepvriesproducten.

De diepvriesafdeling van Unilever omvat activiteiten in tien Europese landen met 3.500 werknemers. Ze is goed voor een omzet van 2 miljard euro per jaar.

Volgens mediaberichten waren er verschillende groepen in de running voor de overname. Onder meer Capvest, de eigenaar van Findus, zou interesse gehad hebben, net als de Ierse voedingsgroep Kerry Foods.

Capvest was aanvankelijk favoriet voor de overname, maar een samenvoegen van Iglo/Captain Birds Eye en Findus zou mogelijk stuiten op mededingingsbezwaren, zegt de Sunday Times .

(kdr)