BRUSSEL (anp, reuters) - De Nederlandse telecomoperator KPN is naar de rechter in Brussel gestapt omdat het bedrijf vindt dat de kleur groen, die het Belgische mobilofoonbedrijf Mobistar in zijn logo heeft, te veel lijkt op de eigen groene kleur. Het KPN-logo is in België vrijwel niet te zien, maar KPN claimt wel het recht te hebben op die welbepaalde tint groen.

,,Het groen van Mobistar lijkt zo veel op dat van ons, dat er sprake is van een inbreuk'', aldus een KPN-woordvoerder. Mobistar is niet van plan zomaar toe te geven. ,,We hebben altijd al de kleur groen gehad en zijn niet van plan die te wijzigen, tenzij we ertoe verplicht worden'', luidt het bij Mobistar-woordvoerster Patti Verdoodt.

KPN gebruikt een tint groen die in België, Nederland en Luxemburg door drukkers geïdentificeerd wordt als PMS 369. Mobistar gebruikt PMS 363. Mobistar concurreert in België onder meer met Base, een dochter van KPN, dat dan weer ,,PMS 371 C''-groen gebruikt in zijn logo.

Mobistar maakt deel uit van Orange, de mobilofoniedochter van France Telecom, die ook zelf zeer kleurgevoelig blijkt te zijn. Orange diende in Groot-Brittannië klacht in tegen concurrent easyMobile, die de kleur oranje gebruikt in zijn advertenties. Oranje is niet alleen de kenkleur van Orange, maar ook van de hele Easy Group die mee achter easyMobile staat.