-  ARTWORK SYSTEMS. Winst fors hoger.
-  CSM. Resultaat onder de verwachtingen.
-  FORD. Verlaagt productie Jaguar.
-  OPEL. Wil Duitse lonen bevriezen tot 2009.

ARTWORK SYSTEMS. Winst fors hoger.

Artwork Systems, dat software-oplossingen maakt voor de pre-press, haalde in het derde kwartaal van zijn boekjaar dat afliep op 30 juni een nettowinst van 3 miljoen euro, tegenover 1,3 miljoen euro in dezelfde periode vorig jaar. De omzet steeg van 10 naar 11,8 miljoen euro. Gewoonlijk is het derde kwartaal het zwakste van het boekjaar, maar dit jaar kregen de verkoop en de omzet een positieve impuls dankzij de grafische beurs Drupa in mei. Het volle effect van de beurs zal echter pas volgend boekjaar gevoeld worden. Tijdens de beurs werden bij Artwork Systems voor 3,25 miljoen euro orders geplaatst.

Na drie goede kwartalen verhoogt Artwork Systems zijn omzet- en winstverwachtingen voor het volledige boekjaar tot respectievelijk 48,5 miljoen en 13 miljoen euro. Totnogtoe hield het bedrijf het bij respectievelijk 47,6 en 11,2 miljoen euro.

CSM. Resultaat onder de verwachtingen.

De Nederlandse voedingsgroep CSM zag in de eerste jaarhelft haar winst uit de gewone activiteiten voor de afschrijving van goodwill met ruim 21 procent terugvallen tot 67,3 miljoen euro. De nettowinst kwam uit op 46,2 miljoen euro, tegenover 66,5 miljoen een jaar geleden. Dat resultaat bleef fors onder de verwachtingen. Bovendien deelde CSM mee dat de winst per aandeel over het hele jaar zo'n 10 tot 15procent lager zal uitkomen.

(reuters)

FORD. Verlaagt productie Jaguar.

De Britse autoconstructeur Jaguar, die deel uitmaakt van de Ford-groep, zal de rest van dit jaar 15.000 auto's minder produceren dan gepland. Dat is een gevolg van de slabakkende vraag. Volgens autokenners betekent dit dat er dit jaar zo'n 120.000 Jaguars van de band zullen rollen. Banen sneuvelen er niet

(reuters)

OPEL. Wil Duitse lonen bevriezen tot 2009.

Adam Opel, de Duitse afdeling van General Motors, wil de lonen in Duitsland tot 2009 bevriezen en de werkweek verlengen van 35 tot 40 uur. Een woordvoerder van het bedrijf bevestigde een bericht in de krant Bild hierover, maar wou geen verdere details geven. Ook de kerstgratificaties en vakantiepremies zouden omlaag gaan, evenals de premies voor avond- en weekendwerk.

(reuters)