LONDEN - De start van de tenniswedstrijden op Wimbledon, gepland om 13 uur, is uitgesteld vanwege de regen. Hevige regenbuien teisteren sinds vanmorgen Londen en omgeving en er waait een harde wind over de courts. De situatie zou de eerste uren niet echt verbeteren. De organisatoren hopen dat er vandaag nog enkele wedstrijden kunnen doorgaan.

Van de 128 wedstrijden in de eerste ronde van het enkelspel bij de mannen en de vrouwen, die normaal gisteren moesten afgewerkt zijn, zijn er nog 45 die nog bezig of nog niet eens begonnen zijn. Als er vandaag geen enkele wedstrijd kan afgewerkt worden, loopt de planning van het tornooi ernstig gevaar.

Bovina geeft forfait

De Russische Elena Bovina (WTA 21), het 20ste reekshoofd, heeft forfait gegeven voor haar wedstrijd van de tweede ronde. Ze heeft last van buikpijn. Bovina won gisteren nog in twee korte sets van de Roemeense kwalificatiespeelster Edina Gallovits.

Door het forfait van Bovina plaatst de Slovaakse Daniela Hantuchova zich zonder spelen voor de derde ronde. In die derde ronde neemt Hantuchova het op tegen de winnares van het duel tussen de als 13e geplaatste Russin Maria Sharapova en de Britse Anne Keothavong, die een wildcard kreeg van de organisatoren.