BRUSSEL - Op een LAN-party in De Pinte zijn 18 harde schijven in beslag genomen, waarop in totaal 53.926 muziekbestanden en 2.689 films stonden. De controle vond op 6 mei plaats, maar het nieuws werd nu pas bekendgemaakt.

De LAN-party was georganiseerd door een plaatselijke vereniging uit De Pinte. De uitnodigingen voor de party werden via e-mail verstuurd naar een beperkte groep. Eén van de ontvangers lichtte de auteursrechtenvereniging Sabam in, die op haar beurt BaF en Ifpi Belgium verwittigde. Dat meldt de Belgian Anti-Piracy Foundation vandaag.

In de uitnodigingsmail voor de LAN-party stond vermeld welke bestanden op het lokale netwerk beschikbaar zouden zijn, zodat de deelnemers die ter plaatse konden downloaden en uitwisselen. ,,In totaal werd er in de mail melding gemaakt van honderden films, waaronder recente titels als 'Man on Fire', 'King Arthur', 'The Bourne Supremacy' en 'The Incredibles'. Daarnaast ook tv-series, zoals 'Alles kan beter', 'Het Eiland', 'Matroesjka's' en meer dan 10.000 audiobestanden, goed voor minstens 1400 Gb unieke data, die illegaal op het netwerk beschikbaar zou worden gemaakt'', meldt BaF.

Op een LAN-party komen gamers samen om met elkaar te spelen via een intern computernetwerk.