Boekhouders DaimlerChrysler liggen dwars
Foto: © Bloomberg News
DaimlerChrysler moet hoogstwaarschijnlijk de publicatie van zijn jaarresultaten uitstellen.

De boekhouders van de Duits-Amerikaanse autogroep weigeren immers om nog langer tijdens het weekend aan het jaarverslag te werken. Dat zegt een woordvoerster van het concern aan de krant Frankfurter Allgemeine en aan het persagentschap DPA.

De bekendmaking van de jaarresultaten van 2006 stond normaal gezien voor 14 februari gepland. Die datum wordt wellicht niet gehaald. Ook de aandeelhoudersvergadering van 4 april wordt meer dan waarschijnlijk verplaatst naar een andere datum.

De boekhouders worden naar eigen zeggen stevig onder druk gezet om de cijfers op tijd af te hebben. Maar hun weigering om nog langer op zondag te werken, zet ook het bedrijf onder immense druk, zegt de woordvoerster.

De weigering om nog op zondag te werken, is ook een teken van protest van de boekhouders tegen de aangekondigde maatregelen van het management om zesduizend administratieve jobs te schrappen en om bepaalde administratieve functies te verplaatsen naar de Tsjechische hoofdstad Praag. Volgens de directie zijn de loonkosten in Oost-Europa lager dan in Duitsland.