Prins Harry in nazi-uniform
LONDEN - Prins Harry, de jongste zoon van de Britse prins Charles, heeft de Britse koninklijke familie enorm in verlegenheid gebracht. Hij droeg een nazi-uniform met een swastika-armband tijdens een verkleedfeestje.

De 20-jarige prins excuseert zich voor ,,elke aanstoot" die hij door zijn daad kan veroorzaakt hebben, zei een woordvoerder van de koninklijke familie. In de populaire krant The Sun staat op de voorpagina een foto van de prins in een uniform met swastika-embleem. De prins droeg het uniform recent tijdens een feestje dat door een vriend werd gegeven, schrijft de krant.

Labour-parlementslid en oud-staatssecretaris voor de strijdkrachten Doug Henderson ziet in het incident aanleiding om de toelating van prins Harry tot de koninklijke militaire Sandhurst-academie ongedaan te maken. ,,Ik denk niet dat deze jongeman geschikt is voor Sandhurst", zei hij. ,,Als het iemand anders betrof zou zijn inschrijving niet eens in overweging worden genomen." Het is de bedoeling dat Harry later dit jaar naar Sandhurst gaat voor een officiersopleiding.

Een voormalige woordvoerder van Buckingham Palace, Dickie Arbiter, zei voor de Britse televisie dat prins Charles, de vader van prins Harry, niet streng genoeg is voor zijn zoons. ,,Het spijt me, maar ik geloof niet dat de prins van Wales genoeg gezag heeft over zijn kinderen, met name prins Harry", aldus Arbiter. Harry kwam eerder in opspraak omdat hij marihuana had gerookt en een paparazzo te lijf was gegaan.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in