- BUY: Getronics
- SELL: BelgacomGetronics

Het Nederlandse beurshuis Kempen & Co verhoogt het koersdoel voor Getronics (7,25 euro) van 6 euro naar 7 euro, maar handhaaft het advies wel op ,,houden''. Getronics maakte bekend dat het 70 procent van zijn Japanse filiaal verkoopt aan het Japanse NTT Data. Volgens de analist Jan Willem Berghuis voegt de verkoop een halve euro waarde toe aan het aandeel Getronics. Berghuis schat de verkoopprijs op 50 miljoen euro. Een volgende katalysator voor de beurskoers van Getronics zou de desinvestering van de Spaanse activiteiten kunnen zijn. De analist blijft nog wat afwachtend tegenover het aandeel in aanloop naar de bekendmaking van de resultaten en de vooruitzichten donderdag. Hij rekent op een ebita-marge van 4 procent voor 2007 en 2008.

Belgacom

Dexia Bank verlaagt het koersdoel voor Belgacom (33,6 euro) van 32,7 euro naar 32,1 wegens de waardering. Het aandeel is zeker geen koopje. De analist Rob Goyens stelt vast dat het aandeel niet langer goedkoper gewaardeerd is dan zijn concurrenten, maar met een kleine premie noteert.

Belgacom zal waarschijnlijk zijn dividend verhogen en - na de vernietiging van de ingekochte eigen aandelen - een nieuw inkoopplan aankondigen. Maar dat kan Dexia dus niet verleiden.