De Nederlandse post- en pakjesvervoerder TNT verdiende vorig jaar netto 828 miljoen euro.

TNT, dat op de luchthaven van Bierset een belangrijke activiteit heeft, boekte vorig jaar fors betere resultaten. Dat was vooral te danken aan kostenverlagingen bij de Nederlandse postactiviteiten, de uitbreiding van de postactiviteiten buiten Nederland en een stevige groei van de expressdivisie wereldwijd.

De nettowinst steeg vorig jaar met 7,5 procent tot 828 miljoen euro. De omzet groeide met bijna 8 procent tot boven de 10 miljard euro. In het vierde kwartaal steeg de nettowinst met 13 procent tot 236 miljoen euro. De omzet groeide met bijna 8 procent naar 2,77 miljard euro, terwijl het bedrijfsresultaat toenam met ruim 11 procent tot 355 miljoen euro. De resultaten zijn beter dan verwacht.

TNT verkocht vorig jaar de divisies logistiek en vrachtmanagement. Het concern concentreert zich de komende jaren op twee pijlers: post in Nederland en Europa, en de bezorging van pakketjes wereldwijd. Verwacht wordt dat de omzet bij de expressdivisie dit jaar 15 procent hoger zal uitkomen dan vorig jaar. De brutowinstmarge wordt geschat op 9 tot 10 procent, tegen 9,6 procent vorig jaar. Voor de postdivisie zal de omzetgroei dit jaar minder dan 10 procent bedragen. Ook de winstmarge zal bij deze afdeling iets dalen, tot 17 procent. Voor het gehele concern geeft TNT geen concrete prognose voor het nieuwe jaar.

TNT kocht vorig jaar voor 1,7 miljard euro eigen aandelen in. Het concern begint dit jaar een nieuw aandeleninkoopprogramma van 400 miljoen euro. Dit wordt hoofdzakelijk betaald met de opbrengst uit de verkoop van de divisie vrachtmanagement. TNT wil 73 eurocent per aandeel aan dividend uitkeren, 16 procent meer dan wat in 2005 werd betaald.