Het transmissiebedrijf VCST is alweer verkocht, de derde keer in een paar jaar.

VCST, het vroegere Volvo Cars Sint Truiden, verandert alweer van eigenaar. Het investeringsfonds Fox Paine uit San Francisco verkoopt het bedrijf aan twee andere investeringsfondsen, Alpha Private Equity en Harbour Vest Partners, en aan het management van de toeleverancier voor de automobielindustrie.

Het management blijft helemaal in functie en het neemt een minderheidsbelang in het bedrijf, deelde VCST gisteren in een mededeling mee. Hoeveel de kopers voor VCST betalen, werd niet meegedeeld.

Dat VCST opnieuw te koop stond, was niet nieuw. Ook de kopers waren eerder al genoemd (DS 9 november 2005) .

Carlo Soors, de ceo van VCST, denkt alvast dat de toekomst voor VCST er ,,positief'' uitziet. Hij denkt dat ,,deze transactie ons toelaat om verder te groeien en onze activiteiten uit te breiden''.

Nochtans heeft VCST al een woelig verleden. De voorbije paar jaar veranderde het bedrijf al drie keer van eigenaar. En ook die vorige keren had het management vertrouwen in de nieuwe partners.

VCST heeft een duizendtal werknemers in zes productievestigingen op vier plaatsen: Sint-Truiden, Reichenbach, Detroit en Leon. Het maakt hoogtechnologische componenten voor personenwagens en bedrijfsvoertuigen. De Alpha Groep heeft kantoren in Frankfort en Parijs en lanceert momenteel een nieuw fonds van 750 miljoen euro.

(lej)

www.vcst.be