-  BT. Kostenbesparing door nieuw netwerk.
-  COCA-COLA. Heyer stapt op.
-  DAIMLERCHRYSLER. Ook ten prooi aan China-virus.
-  EURODISNEY. Principeakkoord bereikt over herfinanciering.
-  HEWLETT-PACKARD. Carly Fiorina voorspelt 20 procent winstgroei.
-  THOMAS COOK. Kleiner verlies voor reisconcern.

BT. Kostenbesparing door nieuw netwerk.

De Engelse operator BT heeft een vijfjarenplan klaar voor de vernieuwing van zijn telecommunicatienetwerk in het Verenigd Koninkrijk. Die vernieuwing moet BT tegen het boekjaar 2008-2009 per jaar 1 miljard pond aan besparingen opleveren. BT bouwt een onderliggend communicatienetwerk uit dat naast snel Internet en televisiediensten ook de lancering toelaat van een aantal nieuwe telefoons die zowel werken op vaste als mobiele netwerken. Hiervoor heeft BT met de Engelse mobiele operator Vodafone een overeenkomst gesloten, die in ons land mogelijkheden opent voor een samenwerking tussen BT en Proximus, dat voor 25 procent in handen is van Vodafone.

(reuters, nna)

COCA-COLA. Heyer stapt op.

Steve Heyer, de man die vorige maand naast een benoeming tot gedelegeerd bestuurder bij Coca-Cola greep, zal het bedrijf ,,in onderling akkoord'' verlaten. E. Neville Isdell, de man die op 4 mei tot gedelegeerd bestuurder en voorzitter werd benoemd, verklaarde in een mededeling dat ,,we het erover eens waren dat Steve zijn ambities het beste kan vervullen door uitdagingen buiten het bedrijf aan te gaan''. Er werd geen opvolger benoemd voor Heyer, die sinds drie jaar bij Coca-Cola werkte.

(bloomberg)

DAIMLERCHRYSLER. Ook ten prooi aan China-virus.

Het Duits-Amerikaanse autoconcern DaimlerChrysler investeert de komende jaren ruim 1 miljard euro in groeimarkt China. Het bedrijf kondigde dat woensdag aan, op de vooravond van de autotentoonstelling die vandaag in Peking begint. Eerder deze week pakten ook GM en Ford uit met Chinese expansieplannen. DaimlerChrysler probeert zijn activiteiten in Azië te versterken na teleurstellende ervaringen met het Japanse Mitsubishi, waarin het een belang heeft van 37%. Het bedrijf besloot eerder dit jaar geen geld meer te steken in het noodlijdende Japanse concern.

(anp)

EURODISNEY. Principeakkoord bereikt over herfinanciering.

Euro Disney, de uitbater van Disneyland Parijs, heeft een akkoord bereikt met zijn grootaandeelhouder The Walt Disney Company (TWDC) en met de schuldeisers over een herfinanciering van de schulden en over het verstrekken van nieuw kapitaal. Het akkoord is wel voorwaardelijk. Zo moeten de kapitaalverstrekkers voor augustus hun goedkeuring geven, moeten de aandeelhouders akkoord gaan, moeten de nodige administratieve vergunningen verkregen worden en moet de marktautoriteit akkoord gaan.

(anp)

HEWLETT-PACKARD. Carly Fiorina voorspelt 20 procent winstgroei.

Hewlett-Packard, 's werelds tweede computerfabrikant, zal dit jaar en in de ,,komende paar jaar'' de winst per aandeel met meer dan 20% verhogen naarmate de omzet sneller groeit dan de markt. Die heuglijke boodschap bracht topvrouw Carly Fiorina dinsdagavond op een analistenmeeting. De omzet zal volgens haar dicht tegen de 10% aanleunen, tegenover een marktgroei van 5 à 6 %. De voorspellingen zijn gebaseerd op interne groei.

(bloomberg)

THOMAS COOK. Kleiner verlies voor reisconcern.

De Duitse reisorganisatie Thomas Cook heeft in de eerste helft van het op 1 november begonnen boekjaar een negatief bedrijfsresultaat geboekt van 302,6 miljoen euro, duidelijk minder dan het verlies van 349,4 miljoen in dezelfde periode van het voorgaande boekjaar. De verbetering is te danken aan kostenbesparingen en een lichte toename van de omzet, tot 2,39 miljard euro. Het aantal reizigers steeg met 1,2 procent tot 3,3 miljoen. Het aantal boekingen lag eind mei 4,7 procent boven het peil van een jaar eerder. Thomas Cook verwacht ook over het hele boekjaar een lichte omzetgroei.

(anp)