-  ALCOPA. Investeert 200 miljoen euro in Zwitserland.
-  KBC. Fors meer kwartaalwinst.
-  LOUIS DE POORTERE. Zeventig banen op de helling.
-  SEGHERS KEPPEL TECHNOLOGY. Zoekt overnemer.

ALCOPA. Investeert 200 miljoen euro in Zwitserland.

De Belgische holding Alcopa van de familie Moorkens, gaat dit jaar nog zo'n 300 miljoen Zw.fr. (196 miljoen euro) investeren in Zwitserland. Vorig jaar nam Alcopa er de autodivisie over van de failliete groep Erb, en de activa van Herfina. De investering is bestemd voor onder meer een uitbreiding van het aantal garages en voor acquisities.

(belga)

KBC. Fors meer kwartaalwinst.

Bankverzekeringsgroep KBC heeft het eerste kwartaal van dit jaar afgesloten met een groepswinst van 392 miljoen euro. Dat is 29 procent meer dan in het eerste kwartaal van 2003 en hoger dan de raming van de analisten. Het exploitatieresultaat (696 miljoen euro) bereikt ,,een historisch hoog niveau'' met vooral in het bankbedrijf een sterke vooruitgang.

In het bankbedrijf bedroeg het exploitatieresultaat 644 miljoen euro (+23 procent), in het verzekeringsbedrijf daalde het met 22 procent tot 61 miljoen euro. De rendabiliteit verzwakte er door lagere rendementen op beleggingen. De afwaardering van de aandelenportefeuille (128 miljoen euro) kon worden opgevangen door de voorziening voor financiële risico's (93 miljoen euro) bijna volledig te gebruiken.

De kredietverliezen blijven binnen de perken. De rendabiliteit in Centraal-Europa, de tweede thuismarkt van KBC, is na een moeilijk jaar hersteld tot 13 procent.

Als de economische en financiële omgeving ongewijzigd blijft en de beurskoersen stabiel, verwacht KBC dat het nettoresultaat voor 2004 minstens 15 procent hoger zal liggen dan in 2003.

(belga)

LOUIS DE POORTERE. Zeventig banen op de helling.

Textielfabrikant Louis De Poortere zet één van zijn tapijtafdelingen stop omdat ze niet de minste winst maakt, schrijft de Franstalige krant L'Echo donderdag. Daardoor komen een 70-tal van de 210 jobs op de helling te staan.

(belga)

SEGHERS KEPPEL TECHNOLOGY. Zoekt overnemer.

De Singaporese metaalgroep Keppel stoot haar afdeling Seghers Keppel Technology Group in Ruisbroek bij Puurs af. Als er geen overnemer wordt gevonden, dreigen 85 banen verloren te gaan, zo meldt Radio 2. De vestiging in Ruisbroek maakt metalen constructies. Twee jaar geleden werd het bedrijf na een faillissement overgenomen door Keppel.

(belga)