LONDEN (Bloomberg) - De Britse miljardair-zakenman Philip Green maakte gisteren meer details bekend over zijn voornemen om een bod te doen op de kledingketen Marks & Spencer (M&S). De beleggers reageerden echter onderkoeld. Marks & Spencer zelf wees het bod al af.

Green (52) gaat de nieuwe M&S-topman, Stuart Rose, benaderen met een bod van 290 tot 310 pence per aandeel, plus een belang van 25 procent in het bedrijf dat werd opgericht om het bod te doen, Revival Acquisitions. Dat maakte Green gisteren bekend. Hij zei er wel bij dat hij zijn plannen begraaft indien die geen steun krijgen van de raad van bestuur van Marks & Spencer.

Green, nummer 84 op de Forbes-lijst van 's werelds rijkste mensen, heeft 9 miljard pond financiering bij elkaar gekregen van een bankenconsortium, plus een miljard pond van zijn eigen familiekapitaal. Merrill Lynch en Goldman Sachs adviseren Green en brachten samen met de Britse banken Barclays, HBOS en Royal Bank of Scotland de nodige fondsen aan.

Rose liet gisteren al weten dat het bod ,,het niet waard was om in overweging te nemen''. Het bod onderwaardeert het bedrijf aanzienlijk, zei hij. Dat Marks & Spencer het bod zou afwijzen, was al verwacht sinds Rose vorige maandag benoemd werd tot gedelegeerd bestuurder. Het aandeel van Marks & Spencer verloor gisteren 2,7 procent. Sinds 26 mei, de dag voor Green zijn biedintentie bekendmaakte, steeg het aandeel wel met meer dan een vijfde.

De maximumprijs van 310 pence per aandeel komt er alleen indien de overnemer inzage krijgt in een omstreden contract met George Davies, de oprichter van de concurrerende kledingketen Next, die nu de kledinglijn Per Una van Marks & Spencer ontwerpt.

Green is de eigenaar van de modeketen Arcadia Group, die meer dan 2.000 Britse winkels telt, en bezit ook de warenhuisketen Bhs, die 160 winkels telt