SANTA MARIA - Michael Jackson (45) heeft vrijdag onschuldig gepleit op tien aanklachten die een Grand Jury vorige week tegen hem heeft geformuleerd. Die zijn zwaarder dan bij zijn verschijning in januari voor de rechtbank, en betreffen telkens dezelfde, toen dertienjarige, jongen.

Volgens CNN gaat het om vier betichtingen van onzedelijk gedrag met een minderjarige vorig jaar, één poging tot onzedelijk gedrag met een minderjarige en vier met betrekking tot het toedienen van een 'intoxicerende substantie', lees een alcoholische drank.

Helemaal nieuw ten opzichte van de eerdere rij aanklachten is de betichting van complot, met drie elementen: poging tot ontvoering van een minderjarige, wederrechtelijke vrijheidsberoving en afpersing.

Volgens Amerikaanse media kan de nieuwe aanklacht ook op lieden van zijn entourage slaan. Het zou gaan om een poging de familie van de jongen in het buitenland te krijgen, om te vermijden dat zij tegen Wacko Jacko zou getuigen.

Jackson kwam 45 minuten te vroeg bij het gerechtsgebouw aan, uitgedost in het zwart en met een rode das, een rode armband en een bril. In januari was hij twintig minuten te laat.

In dezelfde rechtszaal waar hij in januari was verschenen, knikte the King of Pop ja toen zijn nieuwe advocaat Thomas Mesereau onschuldig pleitte op alle tien aanklachten. Ter zitting waren ook de ouders van Michael Jackson en een zestigtal fans.

Bij het buitenkomen dankte Jackson zijn fans overal ter wereld ,,voor hun liefde en steun", zijn familie en de inwoners van Santa Maria, waar scherpe veiligheidsmaatregelen waren genomen.

De rechter heeft de volgende zitting voor eind mei vastgesteld en de borg van drie miljoen dollar om op vrije voeten te blijven bevestigd.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig