Voormalig ACV-topman Vital Peeters overleden
Foto: vum
BRUSSEL - Dinsdagnacht is Vital Peeters, de voormalige nationaal secretaris van de christelijke vakbond ACV, overleden aan de gevolgen van een slepende ziekte. Van 1995 tot eind 2003 was Peeters in het dagelijks bestuur van het ACV verantwoordelijk voor de Vlaamse afdeling. Peeters ging eind vorig jaar op brugpensioen.

Vital Peeters verdiende in het ACV zijn sporen op de Vlaamse vormingsdienst die hij van 1972 tot 1990 leidde. Hij bouwde er de vrijgestelden- en militantenvorming uit. Meer dan 10 jaar was hij ACW-voorzitter van het verbond Leuven.

In 1990 werd hij nationaal verantwoordelijke van het ACV. Zijn werkterrein was opleiding en interne werking. Vanaf toen werd hij lid van het Nationaal Bestuur van het ACV.

In 1995 werd Peeters nationaal secretaris belast met de leiding van het Vlaams Regionaal Comité van het ACV en werd zo dus verantwoordelijke voor het Vlaams ACV. In die functie was hij ook lid van het dagelijks bestuur van de Sociaal Economische Raad van Vlaanderen (Serv). In de moeilijke periode van paars-groen heeft hij binnen Serv en Vesoc het Vlaams ACV aanwezig gesteld, schrijft het ACV in een persbericht.