-  DEUTSCHE BAHN. 9.000 banen bedreigd.
-  DEUTSCHE BANK. Verkoopt aandelen Sanpaolo.
-  PEARSON. Verkoopt Recoletos
-  PEPSICO. Alleen in Europese snacks

DEUTSCHE BAHN. 9.000 banen bedreigd.

De Duitse spoorwegen willen volgend jaar 9.000 banen schrappen, vernam het Franse persagentschap AFP uit ,,officieuze bron''. Momenteel zijn er onderhandelingen aan de gang tussen vakbonden en directie over de tewerkstelling tot 2010. Een woordvoerder van het spoorbedrijf wilde zich niet over het getal uitspreken, maar gaf aan dat ontslagen bij het personeel geen doelstelling zijn van Deutsche Bahn.

(afp)

DEUTSCHE BANK. Verkoopt aandelen Sanpaolo.

Deutsche Bank verdient 376 miljoen euro aan de verkoop van 2,5% in Sanpaolo IMI, de Italiaanse bank die onlangs werd afgeschoten al fusiepartner voor Dexia. Deutsche Bank verkocht 37 miljoen aandelen en houdt er nog ongeveer een miljoen over.

(bloomberg)

PEARSON. Verkoopt Recoletos

. De Britse groep Pearson, uitgever van de Financial Times , verkoopt 79% van zijn belang in het Spaanse Recoletos, de uitgever van Expansion en diverse andere Spaanstalige financiële bladen. De koper is het consortium Retos Cartera, dat 941 miljoen euro in contanten betaalt voor het hele bedrijf. Het consortium omvat leden van het management, de bankgroep Banesto en andere Spaanse investeerders.

(reuters)

PEPSICO. Alleen in Europese snacks

. De Amerikaanse frisdranken- en snackfabrikant PepsiCo neemt het 40,5%-belang van General Mills over in Snack Ventures Europe (SVE). Deze joint venture werd in 1992 opgericht en omvat activiteiten in Nederland, België en Frankrijk. SVE is het bedrijf achter merken als Doritos en Lay's . PepsiCo betaalt voor de overname 750 miljoen dollar (564 miljoen euro).

(wdp)