BRUSSEL Werkgevers van kleine ondernemingen (van 1 tot 10 werknemers) verkiezen hoofdzakelijk maaltijdcheques om als extra-legaal voordeel aan hun personeel te geven.

Dat blijkt uit een studie van het sociaal secretariaat Groep S bij een deel van zijn cliënteel. In bijna 60 procent van de gevallen bestaan de extra-legale voordelen uit maaltijdcheques. Op de tweede plaats komt de groepsverzekering, die wordt toegekend in 22,4 procent van de ondernemingen.

Een bedrijfswagen is slechts weggelegd voor werknemers in 9,5 procent van de kleine bedrijven. Een hospitalisatieverzekering wordt toegekend in 6,5 procent van de ondernemingen die extra-legale voordelen geven.

De hospitalisatieverzekering is gangbaarder in Vlaanderen dan in Wallonië en in Brussel. In Brussel worden dan weer vaker groepsverzekeringen toegekend.

Groep S heeft meer dan 20.000 ondernemingen in zijn klantenportefeuille en beschikt over 32 kantoren in België. De groep staat naar eigen zeggen vooral sterk in de bouw- en distributiesector.