Arrestant Milaan plande geen aanslag in Parijs
'Mohammed de Egyptenaar' Foto: afp
PARIJS - De groep rond de vermoedelijke terrorist Mohammed de Egyptenaar, die werd aangehouden in Milaan, bereidde geen aanslag voor op de metro in Parijs, zo stelt de politie van de Franse hoofdstad in een mededeling.

,,De informatie die we kregen uit Italië bij de aanhouding van Mohammed zijn grondig bestudeerd door onze gespecialiseerde diensten. Daaruit blijkt dat de groep geen aanslag op de Parijse metro voorbereidde'', aldus het communiqué. De informatie dat de vermoedelijke terrorist informatie zou hebben ingewonnen over Parijs en de Parijse metro bevat geen aanwijzing over de voorbereiding van een eventuele aanslag in Parijs, zo benadrukte de Franse minister van Binnenlandse Zaken gisteravond.

Het Italiaanse persagentschap Ansa meldde gisteren dat de vermoedelijke terrorist, die het brein zou zijn achter de aanslagen in Madrid op 11 maart, via een tussenpersoon in België informatie zou hebben verzameld over Parijs en de Parijse metro.

Volgens het agentschap onderschepten de Italiaanse inlichtingendiensten op 29 mei een telefonisch gesprek tussen Rabei Osman Sayed Ahmed, alias Mohammed de Egyptenaar, en een Belgische tussenpersoon die 'Mourad' werd genoemd. Mohammed zou Mourad met aandrang hebben gevraagd om informatie over de stad Parijs en de metro, meer bepaald over controles en inspecties, aldus Ansa.