-  ABN AMRO. Bijna drieduizend banen weg.
-  CSM. Snoepfabrieken van de hand gedaan.
-  DEUTSCHE TELEKOM. Russisch belang in de verkoop.
-  EURONEXT. Zakenbanken bestuderen LSE.
-  GALERIES LAFAYETTE. Speculatie drijft koers op.
-  KARSTADTQUELLE. Call centres verkocht.
-  SYMANTEC. Veritas ingelijfd.

BUITENLAND. ABN AMRO. Bijna drieduizend banen weg.

Het bankbedrijf ABN Amro schrapt 2.850 arbeidsplaatsen. De voltijdbanen verdwijnen bij de ICT-afdelingen, personeelszaken en de divisie zakenbankieren. Bij de personeelsafdelingen van de bank verdwijnen 550 banen, waarvan de helft in Nederland. Ook de ingrepen bij de ICT-afdeling, waar 1.200 arbeidsplaatsen verdwijnen, vallen voor een groot deel bij de Nederlandse tak van het concern.

De impact bij de Belgische vestiging van de bank is heel klein, zegt een woordvoerder van ABN Amro.

In ons land werken er 390 personeelsleden.

(anp)

CSM. Snoepfabrieken van de hand gedaan.

De Nederlandse voedingsgroep CSM verkoopt zijn snoepfabrieken voor 850 miljoen euro aan het investeringsfonds CVC Partners. De groep gaat zich toeleggen op bakkerij-ingrediënten.

Tot de merken die CSM verkoopt behoren Läkerol, Dietorelle, Malaco, RedBand, Sportlife, Jenkki en Lutti. Er werken 4.300 mensen.

(reuters)

DEUTSCHE TELEKOM. Russisch belang in de verkoop.

Deutsche Telekom is van plan zijn participatie in de Russische mobilofoonoperator Mobile Telesystems van de hand te doen. Het belang is zo'n 1,44 miljard dollar waard. De aandelen zullen via de beurs worden verkocht. Deutsche Telekom wil nog een belang van 13,1 procent behouden.

(bloomberg)

EURONEXT. Zakenbanken bestuderen LSE.

Volgens goed ingelichte bronnen heeft Euronext de zakenbanken ABN Amro en Morgan Stanley ingehuurd om een mogelijk bod op de London Stock Exchange (LSE) voor te bereiden. Het zou echter niet zeker zijn dat het ook echt tot een bod zou komen. De beurs van Londen sloeg eerder al een bod van Deutsche Börse af.

(reuters)

GALERIES LAFAYETTE. Speculatie drijft koers op.

Galeries Lafayette kende gisteren zijn sterkste koersstijging in vijftien jaar. Aanleiding waren geruchten over een onbekende partij die een belang van 10 procent in het warenhuis zou willen opbouwen. In de ochtend ging de koers tot 16 procent hoger. Later op de dag zakte de koers iets terug.

(bloomberg)KARSTADTQUELLE. Call centres verkocht.

De Duitse warenhuisketen KarstadtQuelle heeft twee call centres verkocht aan Shannon International. De verkoopprijs werd niet bekendgemaakt.

(bloomberg)

SYMANTEC. Veritas ingelijfd.

De maker van beveiligingssoftware Symantec koopt de producent van opslagsoftware Veritas voor 13,5 miljard dollar. De combinatie vormt 's werelds op drie na grootste softwarebedrijf met een omzet van 5 miljard dollar.

(reuters)