-  ASSOCIATED WEAVERS. Omzet stijgt 6 procent.
-  FORTIS. Publiceert 'Governance Statement'.
-  QUICK. Overweegt tweede beursnotering.
-  UCB. Staking achter de rug.
-  VW. Staking om drie ontslagen.

BINNENLAND. ASSOCIATED WEAVERS. Omzet stijgt 6 procent.

De Belgische tapijtgroep Associated Weavers International heeft over het boekjaar 2003/2004, dat eind november afliep, een geconsolideerde omzet gerealiseerd van ongeveer 270 miljoen euro. Dat is zowat 6% meer dan in het voorgaande boekjaar. De groep gewaagt van een geslaagd jaar, wat ook op het niveau van het nettoresultaat zou moeten blijken, zegt het bedrijf.

De omzetgroei bedroeg in de eerste jaarhelft 8,9%. Vooral het laatste kwartaal liet een mindere groei zien, toen Associated Weavers kreeg af te rekenen met lagere volumes, een verzwakking van het Britse pond en sterk stijgende grondstofprijzen.

(tnl)

FORTIS. Publiceert 'Governance Statement'.

De bankverzekeraar Fortis heeft gisteren een document gepubliceerd dat de titel Fortis Governance Statement draagt. Dit document beschrijft het ondernemingsbestuur en de richtlijnen en procedures die daarmee samenhangen. Bij de opstelling ervan heeft de raad van bestuur onder meer rekening gehouden met de aanbevelingen inzake deugdelijk ondernemingsbestuur van de Belgische ontwerpcode, die op 18 juni 2004 verscheen.

(belga)

QUICK. Overweegt tweede beursnotering.

Jean-Paul Brayer, de gedelegeerd bestuurder van de fastfoodketen Quick, hoopt dat de groep een tweede beursnotering in Parijs of Londen krijgt om zo de liquiditeit van het aandeel te vergroten. De notering staat nog niet op de agenda van de raad van bestuur, zegt Brayer, Quick heeft nog niet onmiddellijk geld nodig.

(reuters)

UCB. Staking achter de rug.

Directie en vakbonden van het chemisch bedrijf UCB in Drogenbos hebben woensdagnacht, na een dag onderhandelen in het paritair comité, een ontwerpakkoord bereikt. Het ontwerpakkoord wordt aan de circa 600 werknemers voorgelegd. Het resultaat van de stemming is vandaag bekend.

(belga)

VW. Staking om drie ontslagen.

De arbeiders van de montageafdeling van VW in Vorst hebben gisteren tussen 8 en 9 uur en om 10.30 uur het werk neergelegd. Ze protesteren tegen drie ontslagen in de afdeling. Na een onderhoud met de directie hebben ze om 13.15 uur het werk hervat.

(belga)