BRUSSEL - De ruim twintig obligatiehouders van Flanders Language Valley (FLV) in Ieper die hoopten via de burgerlijke rechtbank nog wat geld te recupereren van de 14,7 miljoen euro die ze investeerden in de ,,taalvallei'', zullen nog jaren geduld moeten oefenen.

Ze hadden de toenmalige beheerders van de vzw Sail Trust gedagvaard, onder wie gewezen premier Jean-Luc Dehaene. Maar de rechter in Brussel oordeelde gisteren in een tussenvonnis dat de zaak wordt verdaagd in afwachting van een definitieve uitspraak in het strafrechtelijk dossier tegen Jo Lernout en Pol Hauspie, de topmannen van het failliete spraaktechnologiebedrijf L&H.

In 1999 kwamen 32 obligatiehouders met geld over de brug voor de bouw van de taalvallei, een plan van Lernout en Hauspie. De vzw Sail Trust stond in voor het beheer van de campus. Volgens de gedupeerde obligatiehouders was die vzw in feite een verdoken handelsvennootschap, een poging om aansprakelijkheden te vermijden. De burgerlijke rechter is het daar niet mee eens.

(adc)