Reynders wil statuut voor holebi-ouders
Foto: rtr
BRUSSEL - De MR gaat ermee akkoord om ouderlijke rechten en plichten te geven aan homokoppels, maar niet om nieuwe rechten te gunnen. Volgens partijvoorzitter Reynders zal de nieuwe wet een regeling bieden voor kinderen die al in een holebigezin leven.

Adoptierecht voor homokoppels hoort daar niet bij, zegt Reynders in La Libre Belgique. Wel betrokken zijn de partner van een moeder van een kind dat door kunstmatige inseminatie is geboren, de partner van iemand die een kind heeft geadopteerd of kinderen die uit een vroegere heterorelatie zijn geboren.

De afgelopen zes weken is MR-voorzitter en vice-premier Didier Reynders drie keer van mening veranderd over de holebi-adoptie, reageert de CDH. Uiteindelijk komt hij uit bij het standpunt dat de CDH van in het begin heeft ingenomen, stelt de partij vandaag.

Op 15 mei was de MR eerder voorstander van de holebi-adoptie. Drie weken later nam hij na interne en externe discussies een eerste bocht door te stellen dat het dossier nog niet rijp was voor een beslissing. Daarmee leek hij opeens de voorzanger van de tegenstanders van het wetsvoorstel, aldus de CDH. Blijkbaar is het dossier nu opeens wel rijp, aangezien Reynders in eigen naam een voorstel lanceert dat woordelijk de amendementen van de CDH overneemt, stelt de partij vast.