-  ARCELOR. Eigenaar van Stahlwerke Bremen.
-  BELGACOM. Gesprekken met Swisscom.
-  FANNIE MAE. Top ontslagen.
-  JAPAN AIRLINES. Dertig Boeings besteld.
-  KEYWARE. Prospectus gepubliceerd.
-  OPTION. Mag datakaarten invoeren in VS.
-  SOLVAY. Investering in waterstofperoxide.

ARCELOR. Eigenaar van Stahlwerke Bremen.

Staalreus Arcelor neemt de 30,33 procent van Bremen in Stahlwerke Bremen over. De Duitse deelstaat krijgt voor de verkoop 134 miljoen euro van Arcelor. Daarvan zal de deelstaat 20 miljoen euro investeren in het behouden en scheppen van banen.

(dpa)

BELGACOM. Gesprekken met Swisscom.

Belgacom praat met sectorgenoot Swisscom over een samenvoeging van de groothandelsdivisies. Dat schreef La Libre Belgique gisteren. De onderhandelingen zouden zich in de fase van het boekenonderzoek (due diligence) bevinden. De groothandel (international carrier services) is goed voor 11 procent van de Belgacom-omzet.

(reuters)

FANNIE MAE. Top ontslagen.

De Amerikaanse woonkredietverstrekker Fannie Mae heeft zijn topman Franklin Raines en financieel directeur J. Timothy Howard ontslagen naar aanleiding van een boekhoudschandaal. Mogelijk heeft Fannie Mae 9 miljard winst te veel geboekt. Raines stond bekend als een groot voorstander van een meer ethisch bedrijfsbeleid.

(bloomberg)

JAPAN AIRLINES. Dertig Boeings besteld.

Japan Airlines, de grootste Aziatische luchtvervoerder, heeft beslist 30 toestellen van de 7E7 Dreamliner, de nieuwe generatie van Boeing, te bestellen en neemt een optie op 20 andere.

(afp)

KEYWARE. Prospectus gepubliceerd.

Technologiebedrijf Keyware heeft de prospectus gepubliceerd met toelichting over zijn kapitaalverhoging. Keyware wil het aantal aandelen met meer dan 27 miljoen optrekken tot meer dan 63 miljoen. Zo worden schulden omgezet in kapitaal.

OPTION. Mag datakaarten invoeren in VS.

Option heeft van de Amerikaanse Federal Communication Commission de goedkeuring gekregen om een van zijn datakaarten voor draadloos Internet in te voeren in de VS. Het bedrijf verwacht volgend jaar zijn eerste Amerikaanse klant binnen te halen.

(reuters)

SOLVAY. Investering in waterstofperoxide.

Solvay gaat vanaf het tweede kwartaal van 2005 zijn productiecapaciteit van waterstofperoxide in de VS met 60% opdrijven.

(belga)