BRUSSEL - Déficom Group zegt met één investeerder te praten die spontaan aangeboden heeft om in het kapitaal van de holding boven Radio 4FM te stappen. Volgens sommigen zou die investeerder RTL zijn. Déficom zegt dat elk commentaar in deze fase voorbarig is.

DÉFICOM GROUP verspreidde vrijdagnamiddag een communiqué met de boodschap dat het recentelijk schriftelijk verschillende voorstellen heeft ontvangen van partijen die in het kapitaal van Vlacom NV, meerderheidsaandeelhouder van 4FM Groep NV willen stappen. Volgens het communiqué heeft de raad van bestuur besloten om met één partij daadwerkelijk onderhandelingen aan te vatten.

Déficom Group zegt dat het in deze fase niet te voorspellen is of de onderhandelingen met succes afgerond zullen worden en beroept zich daarop om te passen voor verder commentaar. Volgens de krant De Tijd is de race zo goed als gelopen en neemt de Luxemburgse radio- en televisiegroep RTL 4 FM over. De overnameprijs is niet bekend. Déficom investeerde 11,5 miljoen euro in de uitbouw van 4FM waarvan het 88,6 procent van de aandelen controleert.

Déficom zou de opbrengst dan weer gebruiken om de uitbouw van de betaaltelevisiezender Canal Plus in Wallonië te financieren.

RTL is tot nu toe weinig of nauwelijks actief in Vlaanderen. RTL heeft wel een minderheidsbelang in Contact maar die zender blijft in de eerste plaats een Brussels en Waals gebeuren. De Luxemburgse mediagroep, onderdeel van de Duitse groep Bertelsmann, is in Wallonië een belangrijke kracht met de televisiezenders RTL-TVi, Club RTL en de radiozender Bel-RTL.

De andere biedingen voor 4FM Groep zouden gekomen zijn van de Scandinavische mediaholdings SBS (dat in België VT4 bezit) en de holding Talpa van de Nederlander John De Mol. Déficom zou zich volledig terugtrekken uit 4FM. Mede-aandeelhouder 4FM Holding, in handen van de oprichters van 4FM (Jan Caerts en Wim Weetjens) zou niet verkopen. Déficom werd aandeelhouder van 4FM Groep nadat de holding Think-Media rond Maurice De Velder in problemen was gekomen. De manier waarop Think-Media destijds de radiolicentie naar zich toe trok, gaf aanleiding tot heel wat kritiek.

(pdd)