Belgacom overweegt een bod uit te brengen op de tv-klanten van Interkabel.

TELECOM

Interkabel is de koepel van vier zuivere intercommunales (Integan, Interelectra, WVEM en PBE), die samen zowat een derde van de Vlaamse tv-kabel in beheer hadden. Telenet, dat de rest van de Vlaamse kabel in handen heeft, sloot met Interkabel een akkoord om zijn interactieve digitale televisiediensten ook in Interkabel-gebied te mogen aanbieden. De telecomgroep Belgacom had daartegen verschillende klachten ingediend, maar het verloor gisteren twee belangrijke procedures (DS 5 juni), waardoor Telenet en Interkabel hun akkoord kunnen uitvoeren.

Toch geeft Belgacom het niet op. Zoals de krant De Tijd gisteren schreef, overweegt het bedrijf een bod uit te brengen op de 800.000 tv-klanten van Interkabel. Maar concreet zijn die plannen nog niet. 'We hebben altijd gezegd dat we het bod van Telenet niet erg hoog vonden en dat we interesse hebben voor de klanten van Interkabel. We hadden liefst met een officiële verkoopprocedure gewerkt, maar nu dat niet kan, liggen alle opties open', zegt woordvoerster Ingvild Van Lysebetten.

Hoe zo'n overname van klanten precies in zijn werk moet gaan, is minder duidelijk. Belgacom gebruikt immers de telefoondraad en geen kabel om zijn televisiediensten aan te bieden. Bovendien nemen heel wat gezinnen in het Interkabel-gebied ook telefonie en internet af via de kabel - dat nota bene wordt aangeboden door de grote concurrent Telenet. Belgacom zou ook alle aangesloten gemeenten van interkabel van zijn plannen moeten overtuigen.

Belgacom zegt 'verschillende scenario's' te bestuderen, onder meer het aanbieden van het signaal van Belgacom TV via de kabel.

Dat zou een primeur zijn in het Belgische kabellandschap, en het zou Belgacom meteen een argument opleveren in zijn vraag om ook de kabel van Telenet open te stellen voor andere operatoren. (wdp)

www.standaard.biz/belgacom