media

Concentra neemt belang in TV Limburg NederlandConcentra, de uitgever van Het Belang van Limburg, de Gazet van Antwerpen en de gratis krant Metro, neemt een meerderheidsbelang in de Nederlandse regionale commerciële zender TV Limburg. Concentra is in Belgisch Limburg al eigenaar van de gelijknamige regionale zender. (belga)

banken

Auxifina sluit kantoren

Brussel De kredietmaatschappij Auxifina plooit zich terug op haar hoofdzetel in Evere en is van plan haar zeven filialen af te stoten. Dat heeft de maatschappij, die al drie jaar verlies lijdt, gisteren meegedeeld. Collectief ontslag voor de 56 medewerkers zal zo veel mogelijk vermeden worden. Auxifina is al ruim zestig jaar actief in België.

(belga)

milieu

Suez Environnement op Euronext Brussel

Brussel Op 22 juli krijgt de Franse afvalverwerkingsgroep Suez Environnement ook een notering op de beurs van Brussel. Dat heeft Suez-topman Gérard Mestrallet gisteren bevestigd aan L'Echo. Suez Environnement, dat in het kader van de fusie van Suez met Gaz de France wordt afgesplitst, is in België actief met haar afvaldochter Sita. ( belga)

Chemie

Christeyns neemt Tsjechisch bedrijf over

GENT Het Belgische chemiebedrijf nv Christeyns uit Gent heeft een akkoord gesloten met de aandeelhouders van het Tsjechische L.C.E. Odry rond een volledige overname. L.C.E. is een jong Tsjechisch bedrijf dat wasmiddelen levert aan industriële wasserijen van hotelgoed, ziekenhuislinnen en werkkledij. (belga)