Kinepolis stoot Cinemaxx af
Foto: © NO BYLINE
De bioscoopgroep Kinepolis verkoopt haar resterende belang in Cinemaxx aan H+Z Beteiligungs.

De Kinepolisgroep verkoopt haar aandeel van 12,61procent in de Duitse bioscoopgroep Cinemaxx AG aan H+Z Beteiligungs. De bioscoopuitbater maakt nog winst op de aandelen, omdat de participatie in 2001 volledig op nul was gezet in de boekhouding.

Kinepolis nam in 1999 een aandeel van 30procent in Cinemaxx. De instap moest tot een doorbraak leiden op de Duitse markt, maar draaide uit op een complete mislukking. Het bedrijf kwam daardoor zelfs in de rode cijfers. Cinemaxx boekte immers erg teleurstellende resultaten.

Kinepolis liet zijn aandeel verwateren en schreef de overgebleven 25procent in 2001 volledig af, wat een verlies van achttien miljoen euro met zich meebracht.

'Het minderheidsbelang in Cinemaxx maakt geen deel uit van de kernactiviteiten van Kinepolis', zo zegt het bedrijf in een persmededeling. 'Kinepolis acht het moment opportuun om zijn Cinemaxx-aandelen te verkopen.' De aandelenoverdracht zal in drie gelijke delen verlopen en afgerond zijn op 21juni 2009.

Hoeveel Kinepolis nog wint op zijn participatie, deelde het bedrijf niet mee. Dat zal bekend worden bij de presentatie van de jaarcijfers op 19februari. (fpe)