Postkantoor krijgt eigen bankhoek
Martine De Rouck: 'De Bank van De Post is van plan blauwe brievenbussen te installeren in grootwarenhuizen. Daarin klanten hun overschrijvingen deponeren.'photo news
Foto: © Philip Reynaers
Alle 650 kantoren van De Post moeten tegen 2009 een breed gamma van bankdiensten verkopen.

Banken

Van onze redacteurBank van De Post, een joint venture tussen DePost en Fortis, slaat een nieuwe richting in. Met 1, 2 miljoen klanten en 6,85 miljard euro aan klantendeposito's, is de Bank van De Post vandaag de elfde bank van het land. Met een nieuw imago en een nieuwe stijl (zie hieronder) en gerichte investeringen in de ombouw van het kantorennet, hoopt de Bank van De Post haar marktaandeel fors uit te breiden.

Dat werd duidelijk tijdens een persconferentie waarin de vernieuwingen nog eens op een rijtje werden gezet. Zo zal in de postkantoren het onderscheid tussen de verschillende diensten duidelijker zichtbaar worden gemaakt en dit onder meer via de creatie van een aparte bankhoek.

In deze bankhoek komt niet alleen een geldautomaat maar ook een automaat voor het printen rekeninguittreksels. Dat moet ervoor zorgen dat een reeks basisbankdiensten niet meer aan het postloket gebeuren.

Om het voor de klant overzichtelijk te maken zal De Post ook gebruik maken van aparte kleuren. Rood zal staan De Post, blauw voor Bank van De Post en geel voor Western Union, waar je kleine sommen geld kan laten overmaken naar het buitenland.

Daarnaast zal de Bank van De Post grote blauwe brievenbussen installeren in warenhuizen, waarin de klanten hun bankoverschrijvingen kunnen deponeren.

Wanneer de metamorfose een feit zal zijn, is echter nog niet duidelijk. Volgens Martine De Rouck, de topvrouw van de Bank van De Post, is de geplande facelift van de postkantoren een geleidelijk proces. De Bank van De Post is van plan zo'n 100 kantoren per jaar onder handen te nemen. Wel belooft De Rouck dat alle 650 postkantoren tegen 2009 een compleet gamma financiële diensten zullen aanbieden, inclusief verzekeringen, beleggingen en wellicht ook consumentenkredieten.