Indiërs willen tankwagenbouwer Stokota overnemen
rr
Foto: © NO BYLINE
De aandeelhouders van de Lokerse fabrikant van tankopleggers Stokota onderhandelen met het Indiase bedrijf Autoline over de verkoop van een meerderheidsbelang. Volgens een mededeling van Autoline gaat het om een belang van 51% en een overnameprijs van 668 miljoen Indiase roepie, of 11,4 miljoen euro. Raf Vermeire, de gedelegeerd bestuurder van Stokota, beklemtoont dat er voorlopig alleen sprake is van een principeakkoord en dat de transactie nog niet afgerond is. Volgens Autoline is het onder meer de bedoeling om de productie van assemblageonderdelen uit te besteden naar India.

Stokota maakte lange tijd deel uit van de beursgenoteerde holding Accentis (ex-Synergia), maar die verkocht het bedrijf vorig jaar aan Vergalle en Vergalle Invest, de investeringsmaatschappij van de aandeelhouder Frank Vergalle (de topman van de Oudenaardse staalbewerker Vergalle).

Autoline is in zijn thuismarkt een belangrijke leverancier van staalplaten aan vrachtwagenbouwers. Het bedrijf is al een leverancier van Stokota Engg, het Indiase filiaal van Stokota. (wdp)