Lotus koopt Spaanse invoerder
Foto: © NO BYLINE
López Market was al de importeur van de Lotus-producten in Spanje.

De koekjes- en gebakproducent Lotus Bakeries, uit Lembeke, maakte gisteren bekend dat hij López Market overneemt. Dat bedrijf verkoopt wafels, gebak, speculaas en andere koekproducten aan Spaanse winkelketens. Het is gevestigd in de buurt van Madrid. Vooral super- en hypermarkten zijn klant bij López Market. Lotus is al een aantal jaren de belangrijkste toeleverancier van López Market.

Voor Lotus is het een manier om de groei die het de voorbije jaren in Spanje realiseerde, verder te intensiveren. Angel López, de huidige manager van het bedrijf, zal er gewoon aan de slag blijven en wordt bevoegd voor de verkoop van Lotus Bakeries Iberica.

López Market heeft vijftien mensen in dienst. Voor dit jaar wordt een omzet van bijna drie miljoen euro verwacht. De bedrijfsmarge bedraagt zo'n vijf procent. Het Spaanse bedrijf zal op 1februari in de consolidatiekring van Lotus worden opgenomen.

Lotus Bakeries heeft fabrieken in België, Nederland en Frankrijk. Het bedrijf heeft eigen verkooporganisaties in acht Europese landen, de Verenigde Staten en Singapore. Er werken 1.161 mensen voor Lotus. De producten worden verkocht onder de merken 'Lotus' en 'Peijnenburg'. (rmg)