Quest for Growth lijdt zwaar verlies
Foto: © NO BYLINE
Het Leuvense beleggingsfonds sloot het vierde kwartaal af met een verlies van 8,24 miljoen euro.

Door de goede eerste jaarhelft sluit het beleggingsfonds, dat vooral in de technologie- en biotechsector investeert, het jaar toch nog af met een winst van 620.000 euro. In 2006 werd nog een recordwinst van 21,5 miljoen euro geboekt. De raad van bestuur stelt een dividend van 0,05 euro per aandeel voor.

Na twee kwartaalwinsten ging Quest for Growth ook in het derde kwartaal in het rood. 'Ondanks het in absolute termen teleurstellende winstcijfer deden wij het in 2007 beter dan onze referentie-indexen. Terwijl onze intrinsieke waarde met 1,78 procent steeg, daalde die van de Nasdaq met 1,7 procent, van New Markets50 met 3,84 procent en van Next Economy met 8,92 procent', aldus René Avonts, managing director van Quest for Growth.

In 2007 voerde Quest for Growth een kapitaalverhoging van 19,8 miljoen euro door en deed het voor 12,5 miljoen euro acht nieuwe investeringen in niet-genoteerde bedrijven. Driekwart van dat bedrag werd geïnvesteerd in farma en biotechnomogie. De participatie uit 2005 in een niet-genoteerd bedrijf werd met een winst van 1miljoen euro te gelde gemaakt. Anderzijds werd een waardevermindering van 1,95 miljoen euro geboekt voor een ander dossier dat niet de verhoopte resultaten opleverde. (belga)