Halder-Gimv haalt 325 miljoen op
Foto: © NO BYLINE
Het Halder-Gimv GermanyII-fonds sluit af op 325 miljoen euro. Dat is meer dan verhoopt.

Halder-Gimv mikte oorspronkelijk op 275 miljoen euro, maar door grote interesse wordt dat uiteindelijk 325 miljoen euro. Dertien institutionele investeerders uit negen landen tekenden in. Tachtig procent van hen participeerde ook in het eerste Halder-Gimv Germany-fonds. Gimv zegt in een persbericht als sponsor 81,25 miljoen euro of 25% van het totale bedrag te investeren. Volgens de krant DeTijd zijn de vier nieuwe investeerders die instapten Access Capital, Finama, HRJ Capital en Pohjola. Hoeveel zij op tafel legden, is niet duidelijk.

Bovenop de investering van 81,25 miljoen euro engageerde de Gimv zich om tot 40miljoen euro co-investeringen te realiseren met het nieuwe fonds. Dat mikt op Duitse familiebedrijven met een ondernemingswaarde van 25 tot 300 miljoen euro. Het fonds heeft een looptijd van tien jaar, waarvan een investeringsperiode van vijf jaar.

Halder is al sinds 1991 aanwezig in Duitsland.

Gimv nam in 2000 Halder over als alternatief voor Alpinvest. Sinds 1991 investeerde het Duitse team in 29dossiers voor 239 miljoen.

Twintig desinvesteringen leverden 459 miljoen op, of een rendement van 31%, een verdrievoudiging van de oorspronkelijke inleg. (pdd)