Bij Agfa Materials zullen na de verzelfstandiging 2.600 werknemers aan de slag zijn, van wie 2.300 in België. Dat komt doordat de meeste productieactiviteiten in de hoofdzetel in Mortsel ondergebracht zullen worden in Agfa Materials.

De omzet van Materials is voorlopig een goed bewaard geheim. Vandaag is er enkel zicht op de omzet van de afdeling Specialty Products. Deze divisie, die in 2007 een omzet van 237miljoen euro haalde, wordt volledig overgeheveld naar Materials. Volgens de prognose van Agfa moet Materials in 2008 een omzet halen van 700miljoen euro.

De afdeling omvat de filmproductie van het huidige Agfa-Gevaert. Dat is vooral röntgen- en grafische film, maar ook cinemafilm en film voor identiteitskaarten.

De topman is Albert Follens.

Pluspunt: Agfa Materials leek bij de bekendmaking van het opsplitsingsplan voor Agfa het zwakke broertje, omdat het geconfronteerd werd met de almaar dalende verkoop van medische en grafische film. Vandaag ziet het ernaar uit dat het de enige van de drie afdelingen is die er makkelijk in zal slagen om het omzetdoel voor 2008 te halen. Dat is vooral te danken aan een recent groot contract voor de levering van grafische film aan een concurrent van het zusterbedrijf Agfa Graphics.

Minpunt: Materials moet de komende vijf jaar zwaar investeren in innovatieve filmtoepassingen om de voortdurende daling van zijn klassieke filmproductie te kunnen overleven.