De afdeling telt 5.900 werknemers, van wie er circa 970 in België aan de slag zijn. Het werknemersbestand is sterk verspreid over de hele wereld. De Verenigde Staten, Duitsland en China zijn de andere belangrijke landen wat betreft het personeelsaantal.

De omzet van Agfa Graphics bedroeg in 2006 ruim 1,7miljard euro. Het is daarmee de grootste van de drie Agfa-dochters.

Agfa Graphics is al jaren de wereldmarktleider op het vlak van prepressmachines en -producten. Maar het heeft met Kodak en Fuji wel zeer zware concurrenten. Groeien kan enkel door marktaandeel van de concurrenten in te pikken.

De jongste jaren is de grafische afdeling van Agfa aan het investeren in de ontwikkeling van een nieuwe generatie drukpersen. Het gaat om digitale inkjetpersen. De verwachtingen zijn hooggespannen. Door de sterke groei van de inkjet wil Agfa Graphics de voortdurende prijsdruk op de stagnerende prepressmarkt uitvlakken.

De topman van Agfa Graphics is Stefaan Vanhooren

Pluspunt: Agfa Graphics heeft de jongste jaren sterk geïnvesteerd in innovatie en de zoektocht naar nieuwe activiteiten die uitzicht bieden op een hogere winstmarge. Met als paradepaardje de inkjetdrukpers voor industriële toepassingen.

Minpunt: De grondstoffenprijzen wegen heel zwaar door op de resultaten van de prepressactiviteiten. Er moet zowel rekening worden gehouden met de zilver- als met de aluminiumprijs.