De afdeling telt 5.700 werknemers, van wie er 800 in België aan de slag zijn. Buiten ons land wegen vooral de activiteiten in de Verenigde Staten, Duitsland en Frankrijk zwaar door bij Agfa Healthcare.

In 2006 werd een omzet gehaald van 1,45miljard euro.

Agfa Healtcare ontplooit activiteiten op het vlak van medische beeldvorming.

Decennia lang was Agfa een zeer grote leverancier van röntgenfilm. De jongste jaren is de afdeling zich in een snel tempo aan het omvormen tot een IT-bedrijf, dat zich toelegt op de informatisering van databanken in ziekenhuizen.

De IT-activiteiten zijn nu goed voor een derde van de omzet van de Healthcare-afdeling.

De klassieke medische beeldvormingsactiviteiten -zoals de verkoop van röntgenfilm- is nog goed voor 18procent van de omzet, maar jaar na jaar krimpt dat aandeel ernstig. Zo daalt de verkoop van röntgenfilm elk jaar met ruim 10procent.

De huidige topman is Philippe Houssiau.

Pluspunt: De groei van de IT-activiteiten bij Agfa overvleugelt die van de concurrenten. Dat zorgde er tijdens het tweede kwartaal voor dat de omzetterugval van de klassieke film- en printactiviteiten opgevangen werd.

Minpunt: De medische divisie is zeer gevoelig voor de dollarkoers en blijft ondanks de groei van de IT ook nog vrij gevoelig voor de grondstoffenprijzen (zilver). Verder vergt de internationale uitbouw van de IT-activiteiten een pak extra kosten.