Wervelend, met windkracht 10

Het ging Mathilde zo goed af. Alsof ze het al jaren doet

BASTENAKEN - De blijde intredes zijn begonnen in volleerde Windkracht 10-stijl. Om klokslag tien voor elf gisterochtend zette een Seaking-helikopter prins Filip en jonkvrouw Marthilde d'Udekem d'Acoz aan de grond, op het voetbalveld van eersteprovincialer FC Bastenaken. Een landing die zoveel wind maakte dat meteen heel het persheir tegen het gras werd geblazen. De royalty-specialiste van VTM, Lynn Wezenbeek, was als eerste weer overeind. Maar hoe mooi Lynn ook mag zijn, toch waren gisteren alle ogen alleen maar op Mathilde gericht.
Eerst werd de burgemeester van Bastenaken nog teruggefloten door de veiligheidsmensen. Die burgemeester wilde de helikopter al tegemoettreden, terwijl de hefschroeven nog draaiden. Helemaal fout natuurlijk en levensgevaarlijk bovendien.

Toen de schroeven eindelijk in rust waren, schoof de deur van de Seaking open en verscheen Mathilde als eerste. Hoog bovenaan de trap, maar wel al breedlachend naar de burgemeester onderaan. Nog maar net hadden ze handen gedrukt of Mathilde schoot al in de lach ...

Niet te missen