ANTWERPEN - De Post heeft in Antwerpen een zending zoekgemaakt van ruim 14.000 reisbrochures. Werknemers zoeken al bijna een week vruchteloos tussen het miljoen stukken dat wacht op verzending in het sorteercentrum van Berchem.
Vzw Recrea organiseert skireizen en gaf vorige week vrijdag 14.290 brochures af in Berchem. Het drukwerk moest snel de deur uit want de reserveringen voor sneeuwvakanties zijn volop aan de gang.
De stukken vertrokken niet, ze verdwenen. Recrea klopte aan bij de klantendienst van De Post maar kreeg alleen wat vriendelijke beloftes. Het drukwerk kostte 500.000 frank, voor de verzendingskosten diende 195.000 frank opgehoest.
Voorzitter Wilfried Verrycken ging zelf met De Post in Antwerpen X kijken maar kon niet anders dan vaststellen dat daar een enorme achterstand moet worden weggewerkt.
De Post liet verstaan dat ,,misschien'' de nieuwe portkosten kunnen worden terugbetaald. Ombudsvrouw Truus Lostrie maakt zich echter sterk dat de vzw ook de drukkosten kan recupereren. Sinds half augustus bepaalt een nieuwe wet dat De Post net als elk ander commercieel bedrijf aansprakelijk kan worden gesteld voor fouten. Recrea moet alleen bewijsstukken aandragen. (gfr)